Macie racje dziewczyny. Wczoraj zapomniałam o przepisie. Oto on.
Przepis na ciastka Anety:
2 szklanki mąki
pół kostki masła
1 szklanka cukru
1 żółtko
cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Pieczemy w temperaturze 180 stopni, około 20 min na złoty kolor.
Zrobiłam modyfikacje przepisu i dodałam trochę rodzynek. To nie był dobry pomysł. Rodzynki się spiekły i ciastka były przez to bardziej "chrupiące".
Tak już nie w temacie, to wiecie, że cukier waniliowy to w rzeczywistości cukier wanilinowy ? Sprawdźcie na opakowaniu.
jakiś czas temu braciszek uświadomił mnie o tym cukrze :)
OdpowiedzUsuńdzięki za przepis Dziewczyny, spróbujemy coś z Manią ulepić.
ps. a może by tak całą zakładkę z przepisami Anetki?